Pályaorientációs nap – 4.a osztály

A 4. a osztály Budapesten töltötte a pályaorientációs napot. Vonattal és tömegközlekedéssel jutottak el az MTVA Látogatóközpontjába. Itt megismerkedtek a televíziózás rejtélyeivel. Ámulatba estek a stúdióktól, de a legnagyobb öröm az volt, amikor mindezt ki is próbálhatták! Lehetett szinkronizálni, hírt olvasni, beszélgetős műsort vezetni, azon részt venni. Természetesen mindezt, az osztály lelkes operatőrei fel is vették. Nehezen köszöntek el, mert még szívesen maradtak volna. Többen megígérték, hogy visszajönnek, mert ott fognak dolgozni.

A szakadó eső ellenére kirándulóink folytatták útjukat. Busszal, HEV-vel, metróval utazva érkeztek az Országházhoz.

Az állandó, történelmi kiállítás megtekintése után került sor a Parlament látogatásra. A lenyűgöző látvány mellett, nagy élmény volt a koronázási jelképeket őrző, katonák őrségváltása. Külön megdicsérték az osztály fegyelmezett viselkedését, érdeklődését! Meglepetésükre, egy Országházi tekergő című interaktív feladatgyűjteménnyel köszönték meg a látogatásukat.

A nap végén az emeletes vonatnak volt nagy sikere. Szerencsére sikerült az emeleten utazniuk! Fárasztó, de tartalmas napot tudhatnak maguk mögött. Felvetődött, hogy akár minden pénteken lehetne ilyen napot tartani. 🙂

A tanító nénik Tóth Bernadett, Prokai Edina, valamint a gyerekek szülői segítséggel utaztak, de a szülők nem vettek részt a látogatásokon.