Pályaorientációs nap – 1.a, 3.a, 3.t, 5.a és 6.a osztályok

2023. október 27-én természetesen minden osztály kivette a részét a pályaorientációs napból. Ízelítőül jöjjenek most az 1.a, a 3.a, a 3.t, az 5.a és a 6.a osztályok programjai!

Az 1.a osztály a gyöngyösi piaccsarnokba látogatott el, ahol a gyermekek bepillantást nyertek a kereskedők munkájába. Ezután, a Mátra Művelődési Központban a rendezvényszervezés folyamatával ismerkedtek. Itt, lehetőség adódott a központban működő két csoport kiállításának a megtekintésére is.

 A 3.a osztályosok az iskolában maradtak és elmondhatjuk, jól döntöttek, mert nagyon jól telt a délelőttjük.

 Az egyik kedves anyuka, Juhászné Tóth Brigitta volt a vendégük, aki svédmasszőrként dolgozik.

 A gyerekek izgatottan várták Brigi nénit, kíváncsiak voltak, mit csinál egy masszőr. Szájtátva hallgatták a sok-sok érdekességet meg az egészséges életmódhoz kapcsolódó jó tanácsokat, amiket Brigi nénitől kaptak. De az igazi élmény mégis az volt a gyerekek számára, amikor felfekhettek a masszázságyra, és megtapasztalhatták, milyen érzés a masszírozás. Mind a húszan kipróbálták! Így az egy órás programból több mint két órás lett.  Ezúton is nagyon köszönjük Brigi néninek a ránk szánt idejét, a munkáját és a kedvességét.

A 3.t osztályosok a Tűzoltóságon jártak, megismerkedhettek hétköznapjaink hőseinek, a tűzoltóknak sokrétű munkájával, az épülettel, a tűzoltó autóval és felszereléseivel. Köszönjük a tartalmas, érdekes és szórakoztató napot a tűzoltóknak!

Az 5.a osztály a Mátrai Erőműben járt, ahol kaptak egy általános tájékoztatót, kisvonaton körbejárhatták az erőmű legérdekesebb részeit, jártak a gipszraktárban, belülről megnézhették a hellereket, egyszóval sok érdekes dolgot tudhattak meg az áram előállításáról. Sőt, egy programmal be sem érték, őket még az Erdészet munkatársai is meglátogatták, mivel a pályaorientációs napon az 5.a osztály az Egererdő Zrt-hez látogatott (volna) Mátrafüredre. Sajnos a szabadtéri programot elmosta az eső, de hogy ne maradjanak a gyerekek élmények nélkül az erdészet munkatársai keresték fel őket és tartottak érdekes előadást az erdő fáiról, állatairól. Az előadások után pedig egy rövid vetélkedő keretében számot is adhattak a megszerzett ismeretekről.

A 6.a osztály a Giant-nél járt, ahol fantasztikus kerékpárokat láthattak, előadáson vehettek részt.

Ezúton is köszönjük minden cégnek, hogy fogadták diákjainkat és felejthetetlen élményekkel ajándékozták meg őket pályaorientációs napunkon!