Továbbtanulás – pályaorientációs nap a 7., 8. évfolyamon

Iskolánk kiemelt szerepet vállal abban, hogy segítsen diákjainknak a továbbtanulási irányuk eldöntésében, hiszen a pályaválasztás hosszú távon meghatározza egy egy tanuló életét.

Ebben segített a tegnap – 2023. október 27-én – megrendezett pályaorientációs nap, ahol 8-9 óráig a 7. évfolyamos tanulóinknak iskolánk védőnője tartott egy előadást a függőségekről, míg 8. évfolyamos tanulóink egy drogprevenciós előadáson vettek részt.

Ezután, ahogy az már hagyomány nálunk, meghívtuk az iskolánkban végzett tanulókat egy személyes élménybeszámolóra, akik megosztották végzős diákjainkkal tanácsaikat és azt is, hogy az elképzeléseik hogyan valósultak meg. Úgy tapasztaltuk, hogy sokkal hatékonyabb, ha az adott középiskolában, gimnáziumban tanuló diákok mondják el tapasztalataikat a továbbtanulás előtt álló tanulóinknak, mert őszintébbek és sokszor azt is elmondják nekik, hogy mit csinálnának most másképp. Felhívják a tanulók figyelmét arra is, hogy a középiskolában, gimnáziumban sokkal többet kell tanulni, valamint azt is, hogy céljaik eléréséhez milyen fontos a folyamatos tanulás.

A következő középiskolákból, gimnáziumokból érkeztek hozzánk volt diákjaink: Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégium – Pásztó, Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium – Gyöngyös, Egri SzC Kossuth Zsuzsa Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Kollégiuma és Könyvtára – Eger, Berze Nagy János Gimnázium – Gyöngyös, Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium – Eger, Heves Vármegyei SzC József Attila Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium – Gyöngyös.

Pályaorientációs előadás tartott még a sportcsarnokban a Hatvanadik Területvédelmi Zászlóalj, akik a kadétképzésről számoltak be, valamint a P&G Gyöngyös is tartott egy tájékoztatót a 7. és 8. évfolyamos tanulóinknak.

Az eseménydús nap után reméljük, hogy minden diákunk megkapta azt a segítséget, mellyel már könnyebben tud döntést hozni a továbbtanulásának irányáról.

Köszönjük a megjelent előadóknak, valamint volt diákjainknak a tájékoztatóikat, előadásaikat, melyekkel segítséget nyújtottak végzős tanulóinknak az életüket meghatározó döntéseik meghozatalában.