„Van itthon tej”

2024-ben ismét útnak indította iskolai edukációs roadshowját a Tej Terméktanács, mely áprilisban beköltözött a Kálváriaiskola aulájába.

A program keretében élményállomások segítségével került bemutatásra a gyermekek és pedagógusaik számára, hogyan kerül a tej a boltok polcaira. A gyerekek összesen öt állomáson keresztül járhatták végig a tej útját, ahol modern eszközök segítségével ismerkedhettek meg a teljes folyamattal. Ezek között szerepelt egy virtuális valóság formájában megalkotott állomás, ahol a mesés környezetben a gyerekeknek a feladata az volt, hogy a traktorokon érkező tejtermékeket kiválogassák és felmatricázzák Tejszív logóval.

Emellett játékosan kipróbálhatták a tehénetetést és a tehénfejést is. A program során a gyermekek megtapasztalhatták a kiterjesztett valóságot is, melynek során megtudhatták, milyen szabad szemmel nem látható ásványi anyagok, vitaminok találhatók meg a tejben. A gyerekek ezenkívül egy versenypályává alakított terepasztalon megismerkedhettek a tejtermelés folyamatával, szimbolizálva a tej útját a tejtermelő gazdaságoktól a boltok polcáig. Végül pedig egy dietetikus segítségével – kellő szakmaisággal, de mégis gyermekek nyelvén – megismerkedtek az egészséges életmód alapjaival.

Képgaléria