Meseíró a Kálvárián!

2024. április 26-án megrendezésre került Az Arany László Megyei  Meseíró Verseny, melyen iskolánkból Nagy Zétény 5.t osztályos tanuló a II. korcsoportban (5-6. osztály) hatodik helyezést ért el.

Gratulálunk neki! És köszönjük felkészítő magyar tanárának, Pásztor Líviának!

A 31. alkalommal megrendezésre kerülő versenyre a megye összes részt vevő iskolájából mindössze csupán 10 iskolából jutottak be diákok erre a megmérettetésre. A színvonalas rendezvény a tarnamérai 5. osztályos tanulók színdarabjával kezdődött. Igen érdekes előadás címe a Meseország megteremtése, melyben igazi időutazáson vehettünk részt.

Ezt követte a tánctagozatos diákok néptáncbemutatója, melyben a lányok üveges táncot táncoltak, a fiúk pedig botos táncot. A meseírás ezután kezdődött, melyre a diákoknak 90 perc állt rendelkezésükre. Néhány mesei elemet kaptak lapon, melyek közül kettőt kiválaszthattak és azt rögtönzött meséjükbe bele kellett szőniük.

Amíg a zsűri bírálta az ott írt meséiket, a gyerekeket nagyon finom ebéddel látták vendégül, megnézhették a rendőrmúzeumot és kézműves foglalkozással is készültek részükre, melyen egy gyönyörű anyák napi ajándékot készíthettek.

Délután megtörtént az eredményhirdetés, melyen boldogan vehették át könyvjutalmaikat és okleveleiket. Az első helyezettek meséit minden évben egy könyvben is kiadják. Fagyizás után nagy élményekkel tértünk vissza iskolánk hírnevét gazdagítva.

Képgaléria