Magyar Népmese Napja

Iskolánkban már hagyomány, hogy minden évben megünnepeljük a Magyar Népmese Napját. Erre, mivel szeptember 30-a szombatra esik, a mai napon került sor.

Egy mesékkel teli kiállítással készültünk a gyerekeknek, amit a fölszinti aulában lehet megtekinteni, valamint a felsős tanulókból szerveződött csapatok minden alsós osztályt megleptek egy-egy mesével, amit a gyerekek nagy örömmel fogadtak!

Idén 5 vállalkozó szellemű csapat jelentkezett mesélni.

Az 5.a osztály a Bolond falu című mesével kedveskedett a 3.a és a 4.b osztálynak. A szereplők: Balogh Tamás, Balázs Jázmin, Cseh Liliána, Kiss Luca, Mikó Emma, Sulyok Zalán, Szilágyi Szófia, Tóth Zselyke, Visztra Donát.

Az 5.t osztályosok a 3.t és az 1. t osztályos gyerekeknek meséltek, méghozzá a Pletykás asszonyok című mesével brillíroztak! Szereplők: Bezzegh Sára, Bognár Abigél, Illés Márton, Kaszás Lóránt, Kiss Lilla, Korponai Zétény, Romeo Javiero, Scitovszky Szolanzs, Szarvas Izabella, Thury Olivér.

A 6.b osztály meséje a Mackó Uram és Ordas Koma volt, ők az 1.b és a 2.t osztályos gyerekeknek szereztek örömet bábjátékukkal! Szereplők: Molnár Maja, Sebestyén Viola, Varga Tímea.

A 8.a osztály A medve, a róka és a szegényember című mesét adták elő az 1.a és a 2.a osztályos tanulóinknak. Bábjaikkal elvarázsolták a közönséget! Szereplők: Menyhárt Lóránt, Molnár Anna, Bognár Linett.

A 8.t osztály A szív igazsága című indonéz népmesével készült, ők a 4.a és a 4.t osztályos gyerekeket lepték meg. Szereplők: Nagy-György Emma, Tóth Fanni, Minczér Liza, Kormos Berill, Nagy Orsolya, Antal Nóra, Benedek Alíz, Hegedűs Flóra.

A program szervezője és a felsős csapatok felkészítő tanára könyvtárosunk Rabné Vajna Katalin.