Lélekmadár – előadás a LEP program keretében

Ma délután – a Lázár Ervin Program keretei között – 13 órai kezdettel iskolánk első emeleti aulájában a 2., 3., és 4. évfolyamos diákjaink a Lélekmadár című előadást tekinthették meg a MaNNa Produkció Nonprofit Kft. előadásában.

A Kecskés Karina (színművész, drámapedagógus) és Karsai Veronika (pantomimművész) által előadott produkciót nagy lelkesedéssel, átéléssel nézték/élték végig a gyerekek, sőt mindannyian bátran be is kapcsolódtak az előadásba.

Íme egy idézet az előadásról, amiből kiderül, hogy ma a szórakoztatás mellett, az érzelmi intelligencia fejlesztése is fontos szerepet kapott!

„LÉLEKMADÁR: Michal Sznunit Lélekmadár című könyve alapján a produkcióban szöveg, mozgás és zene egymást kiegészítve, megerősítve és árnyalva mutatja be az érzések, hangulatok sokszínű világát. … Fő célja, hogy segítse a nézőket az érzések felismerésében, megnevezésében, értelmezésében és kezelésében; ezáltal támogatva önismeretüket, a mások jobb megismerésének képességét, a közösségbe való beilleszkedést és a közösségi magatartást. Segíti a differenciálást a megélt érzések között, így fejleszti az érzelmi intelligenciát, a szókincset, és a szavak mögött rejlő nonverbális jelentések, illetve a testbeszéd dekódolásának képességét.”