Költészet napja

Idén – a tavaszi szünet miatt egy nap késéssel – 2023. április 12-én ünnepeltük meg iskolánkban a Költészet napját.

A gyerekeket a földszinti aulában illusztrált versekből álló kiállítás várta, melyeket az alsós tanulóink rajz technikák felhasználásával, a felsős tanulóink pedig számítógépes programmal készítettek el.

A nap hangulatát fokozta, hogy az iskola rádióból egész nap megzenésített versek szóltak a szünetekben.

Az első szünetben alsós tanulóknak egy kis csapat – amely Horváth Dorka 5.b, Hegedűs Flóra 7.t, Laboda Jonatán 7.t osztályos diákjainkból és iskolánk könyvtárosából, Rabné Vajna Katalinból állt – rövid, vicces versekkel készült, amit egy kis félreértés miatt az 1.t osztályosoknak egy nap késéssel tudtak előadni. Így ők sem maradtak le erről az aranyos kis programról.

A vállalkozó szellemű felsős tanulókból álló csapatokat könyvtárosunk egy játékos versenyre invitálta, egy feladatlapot kellett kitölteniük, amit a nap végén adhattak le a könyvtárban. Minden csapat nagyon lelkesen vett részt a feladatok megoldásában, elmondásuk szerint az emoji-s feladatok tetszettek nekik a legjobban. 🙂

A versenyt a 8.t osztály csapata nyerte 83 ponttal, második helyezett a 8.a osztály lett 81 ponttal, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a 7.a osztály csapata állhatott, akik 76 pontot értek el a maximálisan elérhető 86 pontból! Ők a jól megérdemelt oklevelet Balog Andrea intézményvezető-helyettes asszonytól vehették át.

Gratulálunk a csapatoknak a szép eredményekhez! Természetesen a versenyen részt vevő tanulók egyike sem távozott üres kézzel, mindenki kapott ajándékot, finom és egészséges müzli szeletek formájában.